Bevroren tranen onderdeel herdenkingsconcert St. Jacobskerk Vlissingen

Bevroren tranen 2 november St. Jacobskerk Vlissingen vrij toegankelijk

aanvang 14.30 uur

Maarten Peters heeft voor de afsluiting van de herdenkingsactiviteiten rond 70 jaar bevrijding van Walcheren aan zijn muziek voorstelling rond de liederen cyclus Bevroren tranen een aantal mooie fotocollages en beelden toegevoegd die iets vertellen over deze bevrijding. De muziekvoorstelling zal dan ook deels worden toegespitst op de plaats waar hij gespeeld wordt. De Sint Jacobskerk als podium is daarin van zeer grote betekenis.

Vlissingen  heeft zijn eigen lokale geschiedenis, zijn eigen verhaal en monument(en) over die periode en de bevrijding nu 70 jaar geleden.

In de voorstelling zal Maarten naast het zingen van zijn liederen uit de cyclus Bevroren tranen vertellen over zijn ontmoetingen met mensen en gebeurtenissen uit het verleden en heden die hem inspireerde tot het schrijven van deze unieke liedjes, die troost en hoop geven voor jong en oud. Hij vertelt met korte filmpjes en met lokaal beeld materiaal daaraan toegevoegd en verwerkt in mooie collages.

Het programma wordt verder opgeluisterd door Klezmer band Muzaiek en de Bagpipe band Inter Scaldis

Bevroren tranen premiere

Muziekvoorstelling Bevroren tranen van Maarten Peters

Maandag 27 oktober 20.00 uur

De Toonzaal www.detoonzaal.nl  073-6122123

Afsluiting activiteiten rond 70 jaar bevrijding Den Bosch

 “Bevroren tranen”  de liederen cyclus van Maarten Peters

gezongen verhalen, als kleine monumentjes

www.bevrorentranen.nl   itunes  CD Bevroren tranen   facebook.com/bevrorentranen  

Maarten Peters heeft voor de afsluiting van de herdenkingsactiviteiten rond 70 jaar bevrijding van Den Bosch aan zijn muziek voorstelling rond de liederen cyclus Bevroren tranen een aantal mooie fotocollages en beelden toegevoegd die iets vertellen over deze bevrijding. De muziekvoorstelling zal dan ook deels worden toegespitst op de plaats waar hij gespeeld wordt. De Toonzaal als podium is daarin van zeer grote betekenis.

’s-Hertogenbosch heeft zijn eigen lokale geschiedenis, zijn eigen dag, verhaal en monument(en) over die periode en de bevrijding nu 70 jaar geleden.

In de voorstelling zal Maarten naast het zingen van zijn liederen uit de cyclus Bevroren tranen vertellen over zijn ontmoetingen met mensen en gebeurtenissen uit het verleden en heden die hem inspireerde tot het schrijven van dit unieke repertoire dat zowel troost en hoop geeft voor jong en oud. Hij vertelt zijn verhalen met korte filmpjes en met lokaal beeld materiaal daaraan toegevoegd en verwerkt in mooie collages.

Over de liederen en Maarten Peters

Het zou een optreden worden op een bevrijdingsfestival. Het werd met het inhoudelijke lied

De treinen hebben kleur” dat Maarten Peters schreef tijdens de Kosovo crisis in 1999

een zeer indringende bijdrage aan de 4 mei herdenking op het terrein van kamp Westerbork.

Sindsdien schrijft hij elk jaar een nieuw lied. Hij heeft ze verzameld onder de titel “Bevroren tranen”. Hij is uitgenodigd om zijn liederen te zingen op heel bijzondere plaatsen en gelegenheden zoals op het Vrouwenkamp Ravensbrück, de Nederlandse ambassade in Berlijn maar ook op speciaal verzoek voor Engelse Veteranen.

Maarten Peters is theater maker in hart en ziel en liedjes schrijver voor artiesten zoals Liesbeth List, Rob de Nijs, Ruth Jacott, Margriet Eshuijs en vele anderen.

In de komende tijd zal er veel worden stil gestaan bij het feit dat het nu zeventig jaar geleden is dat er een eind kwam aan een donkere periode in onze geschiedenis. Deze muziekvoorstelling is dan ook gemaakt om hier bij stil te staan, terug te kijken maar ook zeker vooruit.

VUUR

VUUR                                                                                                                                                            

Twee heel bijzondere stemmen, twee uiterst muzikale soulmates.            old lovers

Vuur is een concert van twee solisten die de mooiste bezielde singer songwriter liedjes samen zingen. Gepassioneerde liedjes van zichzelf worden verbonden aan liedjes met een ziel van o.a FleetwoodMac, the Beatles en Sting. Margriet Eshuijs en Maarten Peters geven die liedjes hun glans terug en spelen met vuur door ze op een totaal eigen wijze te vertolken. Margriet Eshuijs en Maarten Peters groeiden op met deze inspirerende muziek en Maarten schrijft tot op de dag van vandaag singer songwriter liedjes die ergens over “moeten” gaan. Zijn liedjes worden juist daarom ook gezongen door grote artiesten als Liesbeth List, Rob de Nijs en Margriet Eshuijs. Maarten heeft prachtige verhalen en Margriet is een meester in het vertellen van korte en verrassende anekdotes.  Maarten Peters is een entertainer die iedereen verrast in het theater concert the Best of Britain en zijn solo voorstelling rond zijn liederen cyclus “ Bevroren tranen”. Daarnaast is hij een veelzijdig componist voor vele Nederlandse artiesten en schrijft hij inspirerende liedjes voor goede doelen zoals de 4 mei herdenking, stichting Hoofdzaak en Alpe d’Huzes.

Field of broken dreams Veld van gebroken dromen

Field of broken dreams Veld van gebroken dromen

De clip van Field of broken dreams - Veld van gebroken dromen

Persbericht:
Maarten Peters, geboren Nijmegenaar en liedjes schrijver voor veel Nederlandse artiesten zoals Liesbeth List, Margriet Eshuijs , Rob de Nijs en vele anderen, schrijft sinds 1999 elk jaar een nieuw lied voor de herdenkingen op Westerbork, Ravensbrück, Berlijn, Amsterdam en diverse andere bijeenkomsten.
Een aantal jaren geleden werd hij gevraagd door The Market Garden Old Comrades Group uit Engeland een paar van die liederen uit de cyclus " Bevroren tranen" te zingen bij hun bezoek aan Nederland.

In een prachtig mooie kerkje in Grave zong hij de liederen voor hen, hun familieleden uit Engeland en hun Nederlandse gastheren en vrouwen.
Het werd een zeer bijzonder concert. De veteranen lazen de teksten mee die in het Engels vertaald waren en waren zeer geraakt door de prachtige liedjes.
In de afgelopen jaren leverde Maarten Peters bijna elk jaar een bijdrage aan de jaarlijkse Pelgrimage van de Veteranen bijvoorbeeld bij een dienst maar ook bij de herdenking op het Jonkerbos War Cemetery.
Aankomende tijd zal er veel stil gestaan worden bij de 2de Wereldoorlog in al zijn facetten. Bezetting, vervolging, verzet en bevrijding.
Vooral in de komende maanden zal er veel aandacht zijn voor de inspanningen en offers die zijn gebracht door mensen die als militair hebben gevochten.
Ook The Market Garden Old Comrades group zal hoogstwaarschijnlijk voor een laatste keer een bezoek brengen aan Nederland en in het bijzonder aan Nijmegen.
Een van hun wensen was of Maarten Peters nog een keer zijn liederen wilde komen zingen.
Voor deze speciale gelegenheid heeft  hij een bijzonder lied geschreven.
Een lied dat hij schreef na een bezoek aan het Jonkerbos War Cemetery ( waar hij als kind elke 4de mei met zijn ouders kwam die daar een graf van een Engelse soldaat hadden geadopteerd).
Een lied in twee talen, Nederlands en Engels. Een lied van Respect en Dank aan al die jonge mensen die zo'n groot offer hebben gebracht.
Jonge mensen, allemaal een onderdeeltje van dat grote apparaat dat een einde moest maken aan die hele donkere periode.
Jonge mensen, vol met dromen over een toekomst, een toekomst waarvoor gestreden moest worden.
Een toekomst, hun toekomst... zo bruut afgebroken.
De titel van het lied, " Field of broken dreams" ( "Veld van gebroken dromen")
Op Woensdag 17 September om 15.00 zal hij het zingen, tweetallig, bij een bijeenkomst in Hotel Erica in Berg en Dal voor de Engelse veteranen, hun families en hun Nederlandse gastheren en vrouwen.

 

'Zoveel' live - 4 mei, Kamp Westerbork

Een paar dagen geleden heb ik een oproep gedaan om een Naam te adopteren voor de Namenwand die het Auschwitz comite gaat bewerkstelligen. Ik heb daar de tekst bijgezet van het lied " Zoveel" waarin ik probeer te beschrijven wat de mensheid misloopt als een mens wordt vermoord, wat de mensheid onthouden wordt als er Miljoenen worden vermoord... Op verzoek hierbij een live opname van dit lied gezongen op de herdenking 4 mei op Kamp Westerbork.