Bevroren tranen onderdeel herdenkingsconcert St. Jacobskerk Vlissingen

Bevroren tranen 2 november St. Jacobskerk Vlissingen vrij toegankelijk

aanvang 14.30 uur

Maarten Peters heeft voor de afsluiting van de herdenkingsactiviteiten rond 70 jaar bevrijding van Walcheren aan zijn muziek voorstelling rond de liederen cyclus Bevroren tranen een aantal mooie fotocollages en beelden toegevoegd die iets vertellen over deze bevrijding. De muziekvoorstelling zal dan ook deels worden toegespitst op de plaats waar hij gespeeld wordt. De Sint Jacobskerk als podium is daarin van zeer grote betekenis.

Vlissingen  heeft zijn eigen lokale geschiedenis, zijn eigen verhaal en monument(en) over die periode en de bevrijding nu 70 jaar geleden.

In de voorstelling zal Maarten naast het zingen van zijn liederen uit de cyclus Bevroren tranen vertellen over zijn ontmoetingen met mensen en gebeurtenissen uit het verleden en heden die hem inspireerde tot het schrijven van deze unieke liedjes, die troost en hoop geven voor jong en oud. Hij vertelt met korte filmpjes en met lokaal beeld materiaal daaraan toegevoegd en verwerkt in mooie collages.

Het programma wordt verder opgeluisterd door Klezmer band Muzaiek en de Bagpipe band Inter Scaldis