Bevroren tranen premiere

Muziekvoorstelling Bevroren tranen van Maarten Peters

Maandag 27 oktober 20.00 uur

De Toonzaal www.detoonzaal.nl  073-6122123

Afsluiting activiteiten rond 70 jaar bevrijding Den Bosch

 “Bevroren tranen”  de liederen cyclus van Maarten Peters

gezongen verhalen, als kleine monumentjes

www.bevrorentranen.nl   itunes  CD Bevroren tranen   facebook.com/bevrorentranen  

Maarten Peters heeft voor de afsluiting van de herdenkingsactiviteiten rond 70 jaar bevrijding van Den Bosch aan zijn muziek voorstelling rond de liederen cyclus Bevroren tranen een aantal mooie fotocollages en beelden toegevoegd die iets vertellen over deze bevrijding. De muziekvoorstelling zal dan ook deels worden toegespitst op de plaats waar hij gespeeld wordt. De Toonzaal als podium is daarin van zeer grote betekenis.

’s-Hertogenbosch heeft zijn eigen lokale geschiedenis, zijn eigen dag, verhaal en monument(en) over die periode en de bevrijding nu 70 jaar geleden.

In de voorstelling zal Maarten naast het zingen van zijn liederen uit de cyclus Bevroren tranen vertellen over zijn ontmoetingen met mensen en gebeurtenissen uit het verleden en heden die hem inspireerde tot het schrijven van dit unieke repertoire dat zowel troost en hoop geeft voor jong en oud. Hij vertelt zijn verhalen met korte filmpjes en met lokaal beeld materiaal daaraan toegevoegd en verwerkt in mooie collages.

Over de liederen en Maarten Peters

Het zou een optreden worden op een bevrijdingsfestival. Het werd met het inhoudelijke lied

De treinen hebben kleur” dat Maarten Peters schreef tijdens de Kosovo crisis in 1999

een zeer indringende bijdrage aan de 4 mei herdenking op het terrein van kamp Westerbork.

Sindsdien schrijft hij elk jaar een nieuw lied. Hij heeft ze verzameld onder de titel “Bevroren tranen”. Hij is uitgenodigd om zijn liederen te zingen op heel bijzondere plaatsen en gelegenheden zoals op het Vrouwenkamp Ravensbrück, de Nederlandse ambassade in Berlijn maar ook op speciaal verzoek voor Engelse Veteranen.

Maarten Peters is theater maker in hart en ziel en liedjes schrijver voor artiesten zoals Liesbeth List, Rob de Nijs, Ruth Jacott, Margriet Eshuijs en vele anderen.

In de komende tijd zal er veel worden stil gestaan bij het feit dat het nu zeventig jaar geleden is dat er een eind kwam aan een donkere periode in onze geschiedenis. Deze muziekvoorstelling is dan ook gemaakt om hier bij stil te staan, terug te kijken maar ook zeker vooruit.